Blog

19/10/2021

Εργαστήριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Διαχείρισης Άγχους

Πρόκειται για ένα ολιγομελές εργαστήριο όπου, μέσα από το ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο της ομάδας, διερευνώνται οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται το άγχος μέσω του σώματος, των σκέψεων και των συμπεριφορών. Επίσης, εξετάζονται οι παράγοντες που ενθαρρύνουν την παρουσία τους άγχους και δίνεται έμφαση σε πρακτικές πρόληψής του. Ακόμα, θα υπάρξει η δυνατότητα εξοικείωσης με πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του άγχους που χρησιμοποιούνται με ευκολία στην καθημερινότητά.

Βιωματικές ασκήσεις, ασκήσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμβουλευτική είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουμε στο εργαστήριο αυτό, ακολουθώντας τις επιστημονικές μεθόδους της Γνωστικής & Συστημικής Θεραπείας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε:

  1. Γονείς: «Το Άγχος του παιδιού μου μέσα από εμένα»: Ο γονέας γνωρίζει και αποκτά δεξιότητες διαχείρισης άγχους για τον ίδιο του τον εαυτό, με τρόπο που μπορεί να τις εφαρμόσει στο άγχος του παιδιού
  2. Ενήλικες: Αφορά στη διαχείριση του άγχους της καθημερινότητας, του εργασιακού άγχους, του άγχους που προκύπτει από κρίσιμες καταστάσεις (όπως η πανδημία οι σημαντικές αλλαγές της ζωής, κτλ)
  3. Έφηβοι και Φοιτητές: Διαχείριση των δυσκολιών προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, Άγχος εξετάσεων, διαχείριση χρόνου και ύλης, αναβλητικότητα, Αναζήτηση νέων τρόπων επίλυσης προσωπικών αναζητήσεων και προβληματισμών (αυτονομία, μοναξιά, διαπροσωπικές σχέσεις, ένταξη στην αγορά εργασίας), Ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας απέναντι σε στρεσογόνους παράγοντες.

Σε τι Διαφέρει Αυτό το εργαστήριο; Γιατί να το επιλέξω;

Όλα τα παραπάνω δίνονται στους συμμετέχοντες με ένα τρόπο απλό, με έναν κρυφό ήρωα. Δεν μένει μονάχα στην γνωριμία με το άγχος ή την διαχείρισή του. Ο ήρωας του εκπαιδεύει του συμμετέχοντες στην γενικότερη διαχείριση προβλημάτων με αποτέλεσμα την πρόληψη του άγχους ή άλλων αρνητικών συναισθημάτων. Μικρές κι ευχάριστες εκπλήξεις συνοδεύουν κάθε συνεδρία και αποτελούν εφόδια για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιούν καθημερινά με επιτυχία.

Πόσο Διαρκεί το Εργαστήριο;

Το εργαστήριο έχει διάρκεια έξι εβδομάδων. Μέσα από δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κρυφό ήρωα και να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματα μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία των συντονιστριών, οι οποίες έχουν συνδυάσει δύο επιστημονικές μεθόδους, τις Γνωστικής και της Συστημικής Θεραπείας, για την πιο αποτελεσματική έκβαση του εργαστηρίου.

Εισηγήτριες – Συντονίστριες:

Κέλλυ Ψυλλάκη, Ψυχολόγος, BSc (Hons), MSc Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

Δήμητρα Γυπαράκη, Ψυχολόγος Msc, Ψυχοθεραπεύτρια

Σε ποιους απευθύνεται: Γονείς, Ενήλικες, Φοιτητές, Εφήβους

Διάρκεια εργαστηρίου: κύκλος έξι (6) εβδομαδιαίων θεματικών συναντήσεων

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες

Αριθμός συμμετεχόντων: 7-10 άτομα

Για τη συμμετοχή στην ομάδα θα χρειαστεί να προηγηθεί μία συνάντηση – συνέντευξη δωρεάν για αξιολόγηση και διερεύνηση του αιτήματος.

Κρατήσεις: https://forms.gle/WbA7sr2dYbz5TCZx5

Eπικοινωνία: email: [email protected] και [email protected]

Tηλ.: 2810 301544 και 2810 285003

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά περιορισμένος και για αυτό φροντίστε να κατοχυρώσετε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Θα χαρούμε να προωθήσετε τη πρόσκληση αυτή σε άτομα που νομίζετε ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμη!

Λίγα Λόγια για τις Συντονίστριες:

Η Κέλλυ Ψυλλάκη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία με βασικό πτυχίο (BSc Hons) στην Ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα courses σε θέματα Οργανωσιακής Ψυχολογίας στην Μεγάλη Βρετανία και έχει λάβει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Συμβουλευτική, το Life Coaching και το Mentoring.

Από το 2005 έχει ιδρύσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Ψυχικής Υγείας (Σ.Κ.Ε.Π.Ψ.Υ) με κύρια καθήκοντα:

  • Ατομική Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία σε εφήβους και ενήλικες
  • Επαγγελματικός Προσανατολισμός/ Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας
  • Συμβουλευτική Γονέων
  • Οργανωσιακή Ψυχολογία (Επιχειρήσεων)

Μέσω του Σ.Κ.Ε.Π.Ψ.Υ έχει συνεργαστεί με μεγάλες επιχειρήσεις τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο σχετικά με οργανωσιακά θέματα του προσωπικού, όσο και εκπαιδευτικά, πραγματοποιώντας σεμινάρια – με θέματα όπως οργανωτική επικοινωνία, λήψη αποφάσεων, διαχείριση χρόνου και συγκρούσεων, εργασιακό άγχος κλπ – ώστε το προσωπικό να αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες οι οποίες θα είναι χρήσιμες στην εξέλιξη της εργασιακής τους θέσης.

Επιπλέον, είχε την επίβλεψη ομάδων που περιείχαν ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως άτομα τρίτης ηλικίας, γονείς , παιδιά και έφηβοι με διάφορα θέματα εστιασμένα στον συγκεκριμένο πληθυσμό.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία κι μέσω της πολύχρονης εργασιακής της εμπειρίας εστίασε το ενδιαφέρον της στις Αγχώδης Διαταραχές τις οποίες διαχειρίζεται τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο οργανώνοντας και ειδικευμένα εργαστήρια ή και ομάδες για την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Η Δήμητρα Γυπαράκη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό της τίτλο στο τομέα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Έχει λάβει πιστοποιημένη 4ετή εκπαίδευση στην μέθοδο της Συστημικής Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Απο το 2013 συνεργάστηκε με φορείς και υπηρεσίες αναπτύσσοντας τις γνώσεις και την εμπειρία της στο τομέα της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιώντας ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στην σχολική κοινότητα & συμβουλευτική γονέων, εκπαιδευτικών & παιδιών. Δραστηριοποιήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης, με την υλοποίηση ομάδων γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών & εφήβων. Συνεργάστηκε με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για την οργάνωση & υλοποιήση ομάδων γονέων σε Ιεράπετρα, Σητεία & Αρκαλοχώρι. Εργάστηκε στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου, του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, παρέχοντας Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Οικογένειας & Ενηλίκων. Συνεργάζεται με την Eap Hellas για την παροχή Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Ατόμου, Ζεύγους, Οικογένειας και Ομάδων.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης στο οποίο παρέχει Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Ατόμου, Ζεύγους και Οικογένειας. Επίσης υλοποιεί σταθερές Ομάδες Ενηλίκων Προσωπικής Ανάπτυξης, Ομάδες Γονέων & Εφήβων.

Τα νέα του Σ.Κ.Ε.Π.Ψ.Υ